piatok 14. júna 2013

Tip: Atypická sukňa/ šaty



Najnovším letným must-have sa stala atypická sukňa. 
 Sukňa alebo šaty, ktoré sú vzadu dlhé
a vpredu krátke sa v lete tešia veľkej obľube.



Trend k nám, ako inak, prišiel z USA. Tam je populárny už dlhšiu dobu, no na Slovensko prišiel až toto leto.


Tento strih, keďže je vzadu dlhý, predĺži vaše nohy a takisto krátky strih vpredu si obľúbia najmä ženy, ktoré veľmi nemusia dlhé sukne a rady ukazujú svoje nohy.





Asymetrický strih zaručuje jedinečnosť, čo je len plusom oproti obyčajným sukniam. Nesúmernosť sukne/ šiat je sama o sebe originálna, takže ďalšie výrazné oblečenie, resp. doplny nie sú potrebné.


Butiky ako New Yorker, Gate a Terranova nelenili a ponúkajú široký výber. Väčšinou ide o sukne, ktoré majú podšívku a vrchnú časť vyrobenú z polyesteru. No v Terranove som videla už aj také, čo vyzerajú ako z teplákoviny, čo nie je práve najšťastnejšia voľba.




Ďalším variantom môže byť sukňa, ktorá má takisto podšívku, no nie je strihaná takýmto štýlom. Vykrojená časť, ktorá je vpredu sa posunie nabok- akoby bola sukňa len obmotaná okolo pásu, čo vytvára rázporok a v konečnom dôsledku rovnaký efekt.


Tento štýl sa už dosť dobre udomácnil aj u nás, čoho dôkazom sú baby v týchto sukniach premávajúce sa po slovenských uliciach. Veď len dnes som ich dokopy videla 4 . :)




Túto sukňu som už spomínala aj v článku Etno, lebo si myslím, že dokonale sedí k tomu štýlu.
Sama som sa inšpirovala etno štýlom a lososovú high-low sukňu som skombinovala s bielym tričkom so striebornými flitrami, modrými sandálikmi na vysokom opätku, cyklámenovými pierkovými náušnicami a štrasovou čelenkou do čela.





Zdroje fotiek: modnipeklo.cz, luxurymag.sk,                          michikochic.wordpress.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára